آخرین اخبار
آلو شابلون اختری

آلو شابلون اختری

آلو شابلون اختری

شابلون اختری ازدیاد آلو و گوجه، بیشتر به طریق پیوند و تا حدودى به‌وسیله ( قلمه‌ زدن ) و ( خوابانیدن ) انجام مى‌گیرد. از ( نهال‌هاى بذری ) هلو ، زردآلو ، بادام ، خود آلو و گوجه را مى‌توان به‌عنوان پایه استفاده کرد. در آمریکا ، پایه هلو نتیجه بهترى داده و مرسوم‌تر است. استفاده از گیلاس چینى باعث ایجاد درختان پاکوتاه مى‌شود.

شابلون اختری ازدیاد آلو و گوجه، بیشتر به طریق پیوند و تا حدودى به‌وسیله ( قلمه‌ زدن ) و ( خوابانیدن ) انجام مى‌گیرد. از ( نهال‌هاى بذری ) هلو ، زردآلو ، بادام ، خود آلو و گوجه را مى‌توان به‌عنوان پایه استفاده کرد. در آمریکا ، پایه هلو نتیجه بهترى داده و مرسوم‌تر است. استفاده از گیلاس چینى باعث ایجاد درختان پاکوتاه مى‌شود.
شرایط کاشت آلو :
بر حسب رقم و میزان رشد آن ، فاصله درختان آلو و گوجه ۵ تا ۷ متر مى‌باشد. در کشورهاى خارج توانسته‌اند در شرایط بسیار مناسب تا ۳۵ تن در هکتار محصول برداشت کنند ولى در ایران معمولاً میزان محصول از ۳ تا ۷ تن در هکتار تجاوز نمى‌کند.
کاشت درخت آلو را می‌تواند در ابتدا با درخت گلدانی ، درخت ریشه باز ، کاشت هسته و نیز کاشت بخشی بریده شده از درخت انجام دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را مرور کنید.
پرورش درخت آلو، سرگرمی مرفهی است. درست مانند دیگر  گرایش‌های  باغبانی ، پرورش درختان میوه بسته به گونه و تنوعشان ، روش‌های تخصصی خود را می‌طلبند . معمولاً درختان آلو را زمانی که نهال‌های ۲ ساله و نابالغ هستند به فروش می‌رسانند. بهتراست زمان انتخاب محل کاشت ، جایی از باغچه را انتخاب کنید که خاکش خوب زه کشی شده بوده و روزانه حداقل ۸ تا ۱۰ ساعت نور آفتاب دریافت کند. این مقاله دستورالعمل‌های ساده‌ای را درباره‌ی چگونگی کاشت درختان آلو در اختیارتان قرار داده، مضاف بر اینکه اطلاعات پایه و اساسی تکثیر و نگه‌داری از این درختان نیز در آن لحاظ گردیده است. در آب و هوای گرم ، درختان آلو بایستی مرتباً تا سقف ۳ سانتی متر در هفته آبیاری شوند. در تیر و مرداد ماه آلوها رسیده می‌شوند.
دستورالعمل کاشت آلو :
بلافاصله بعد از دریافت نهال ، ریشه‌هایش را در داخل سطل آب قرار دهید. حداقل ۲ ساعت بگذارید بماند تا آب کافی دریافت کند. فقط ریشه‌ها بایستی زیر آب باشند.

آلو میوه ای تک هسته ای از خانواده هلو وزردالو از تیره گلسرخیان ،دسته بادامی‌وارها با نام علمی PRUNUS DOMESTICA (آلوی اروپایی) و prunus SALICINA(آلوی ژاپنی) واجاص(عربی) ونام متداول آن آلو است .
گوجه سبز یا آلوچه (آلو سبز) نوعی از آلو می باشد که در ایران پر طرفدار است.
این میوه آبدار وخوشمزه که غنی از مواد قندی و کاروتن است هم به صورت تازه وهم در صنایع تبدیلی مورد استفاده قرار میگیرد.مهمترین ارقام آلو در ایران :آلو قطره طلا ،آلو سانتروزا ،آلو سیاه ،آلوزرد،آلو بخارا،آلوقیصی، آلو مویزی و آلوی کوهی می  باشد.
این گیاه بومی آسیا محسوب می شود و اولین با ر در درقرن ۱۹گونه های متفاوت آن توسط مهاجرین از آسیا و اروپا به آمریکای شمالی برده شدند .اغلب ارقام تجاری متعلق به گروه آلوی اروپایی هستند .این گروه بومی جنوب شرقی اروپا بوده وبیش از ۲۰۰۰سال است که زیر کشت درآمده است وپوست صاف تنه اش آنرا از سایر گروهها مشخص می سازد.آلوی ژاپنی نیز در حقیقت بومی چین می باشد .مهمترین کشورهای تولید کننده آلوعبارتند از:یوگوسلاوی ، آلمان ، آمریکا ، چین ، فرانسه و ایتالیا .
درخت آلو گیاهی خزان پذیر با برگهای متوسط و نوک تیز ، کناره اره ای ویا صاف وبدون کرک ومتناوب است .
گلها به صورت منفرد ویا خوشه که هر خوشه دارای ۵-۳گل می باشد . گلها دارای  ۵ گلبرگ ، ۵ کاسبرگ ، خامه ، میوه وشفت معموﻷ یکدانه است .
شکوفه های آلو معموﻷ سفید رنگ وبدلیل داشتن ماده بنزالدئید قابل توجه برای زنبور عسل می باشد .
آلو بیشتر توسط پیوند روی پایه بذری ازدیاد می یابد .
رنگ میوه آلو قبل از رسیدن سبز رنگ می باشد (به استثنای رقم قرمز که برگ ومیوه از ابتدا قرمز رنگ است ) و پس از رسیدن با توجه به رقم به رنگهای زرد ، قرمز ، سبز متمایل به زرد ، قرمز صورتی ، سیاه ارغوانی و … تبدیل می شود.
مغز هسته آلو حاوی مواد چرب وآمیگدالین است که از  تقطیر آن اسید سیانیدریک بدست می آید به همین دلیل مغز هسته آلو سمی وتلخ و خوردن آن خطرناک است.
گونه های مختلف آلو:
گونه های ژاپنی
دوازده گونه عمده از آلوی ژاپنی وجود داردکه تقریباً ۷۰ درصد کل آلوی تولیدی آمریکا را تشکیل می دهند.
Red Beauty و Black Beauty دوتا از ابتدایی ترین گونه ها می باشند. گونه های معروف دیگر عبارتند از the Santa Rosa, Queen Rosa, Casselman, Black Amber, Red beautyآلویوقتیکاملاً رسیده است پوستی سیاه – ارغوانی خواهد داشت و زیر فشار کم انگشتان دست ، نرماست.طعم آنها شیرین و بسیار آبدارند ؛ پوستشان قدری ترش می باشد.
آلوهای Black Beauty از نظر شکل و اندازه نظیر گونه قبلی است اما پوستشان تیره تر و سیاه مایل بهارغوانی هستند.
آلوی Santa Rosa محبوب ترین آلو در کالیفرنیا وآریزونامحسوب می شود و دارای طعمی تند وآبدار است.پوست آنها ارغوانی مایل به قرمز است و گوشتشان کهربایی با سایه ای ازقرمزمی باشد.
آلوی Queen Rosa از نظر بخشهای خارجی شباهت بسیار زیادی به Santa Rosa دارد بجز رنگ زرد مایل به سبز آن در قسمت بالا نزدیک ساقه. گوشت کهرباییو آبدار آن وقتی می رسد تند می گردد.
گونه Casselman خوشمزه ترین آلویآخر فصل است.رنگ پوست آنها قرمر زوشن است و گوشت آن کهربایی تیره است که دارای طعم یبسیار شیرین و گوشتدار است.
گونه Black Amber بسیار درشت ، زیبا وسیاه رنگ است که بیشتر برای تهیه سسها ، کیکها و دسر pudding بکار می رود.
گونه Angelino آلویی درشت و ارغوانی رنگ و بسیار شیرین با گوشتی زرداست.این گونه بسیار تطبیق پذیر بوده و برایکیک ، مربا و سس مناسب است. این نوع آلو درصورتیکه به شکل تازه خورده شود نیز بسیارلذیذ است.
گونه Simka بسیار درشت وقلب مانند و ارغوانی رنگ است دارای بوی بسیار خوش و گوشتی طلایی می باشد.
گونه Laroda آلویی است ارغوانی تیره مشابه Santa Rosa اما بزرگتر از آن که ۵ تا۶هفته دیرتر از آن برداشت می شود.یکی از بهترین انواع آلوی تازه است که بسیار آبدارمی باشد.
آلوی El Dorado پوست قرمز روشن تا مایل به صورتی با بخشهاییارغوانی دارد. دارای گوشت ارغوانی و خوشعطر است. این آلو در غذا همچنان سفت باقی می ماند که این خاصیت آنرا برای کنسرو مناسبکرده است.
گونه Friar یا پوستش آبی تیره و یا سیاه مایل به ارغوانی استو گوشت آن ارغوانی رنگ می باشد.وقتی این نوع آلو می رسد بسیار شیرین می گردد.
پوست آلوی Kelsey سبز است که هنگام رسیدن به رنگ زرد با قسمتهای قرمز تبدیل میشود. این آلوی درشت و معطر هنگام بلوغ عطر بسیار خوبی دارد.
گونه های اروپایی
آلویایتالیایی که در واشنگتن رشد می کند معروف ترین گونه آلوی اروپایی محسوب می شود.وقتی این آلومی رسد رنگ آن از آبی مایل به قرمز به آبی – ارغوانی با گلهای سفید تغییر میکند.این آلوی سفت در تهیه غذا و کنسرو کاربرد دارد.
آلوی Stanleys آبی – سیاه دارای گوشتی سفت و زرد مایل به سبز است.
Blufre(Blue Free)  شبیه Stanleys است.Damsons  آلوهایی کوچک و آبی با طعمی عالی هستند .آنها بیشتر درکنسور بکار می روند.  گونه های پیوندی Plumcot پیوندی است خوشمزه بین آلو و زردآلو.اینگونه سرخ رنگ دارای گوشتی قرمزاست

یک نظر

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمت های علامت گذاری شده الزامی هستند . *

*