آخرین اخبار
گردو چندلر

گردو چندلر

نهال گردو چندلر

نهال گردوی چندلر  بسیاری از خصوصیات آن از لحاظ بارور بودن جوانه های جانبی، زمان ظهور برگ و برذاشت محصول شبیه والد خود پدرو میباشد. قدرت رشد درختان چاندلر متوسط بوده و به طور نیمه راست رشد می کنند و یک رقم بسیار امید بخش محسوب می شود.

گردو

گردو درختی است که در شرایط آب و هوای مدیترانه ای در نواحی که دارای تابستانهای معتدل و زمستان سرد باشند به خوبی رشد میکند. نیاز سرمایی گردو حدود۱۵۰۰ -۳۰۰ ساعت دمای صفر تا ۷ درجه سانتیگراد بسته به رقم می باشد.
درجه حرارت لازم برای رشد و تکامل ۱۲-۹ درجه سانتیگراد و حداکثر ۳۷ درجه سانتیگراد و اپتیمم ۲۰-۱۵ درجه سانتیگراد می باشد. دمای مناسب برای محصول دهی مناسب بطور میانگین ۲۲-۱۸ درجه سانتیگراد و حداکثر ۳۵ درجه سانتیگراد می باشد.
درجه حرارت لازم برای آغاز فعالیت درخت و بیدار شدن از خواب زمستانی ۷-۵ درجه سانتیگراد می باشد، حداقل دمائی که درخت گردو می تواند در زمستان تحمل کند ۲۰- درجه سانتیگراد می باشد.

ویژگی های گردو

گردو به سرمای دیروقت بهاره حساس است لذا مصون بودن نسبی منطقه از سرمای بهاره دیروقت الزامی است.
برودت ۵- تا ۷- درجه سانتیگراد باعث سرمازدگی گل باز شده می گردد. برودت ۷- تا ۱۰- درجه سانتیگراد باعث سرمازدگی جوانه های زایشی می شود.
درجه حرارت مناسب برای گرده افشانی ۲۵-۱۵ درجه سانتیگراد می باشد.
در دامنه های مشرف به جنوب گلدهی سریعتر اتفاق می افتد اما خطر سرمازدگی بهاره را افزایش میدهد.
از کشت و پرورش گردو در مناطقی با رطوبت نسبی بالای ۷۰-۶۰ درصد باید خودداری کرد ،اما رطوبت نسبی کمتر از ۲۵ درصد نیز مناسب نمی باشد.

ارقام گردو عبارتند از :
رقم سر (Serr)، رقم فرانکوت (Franquette)، مایت (Mayette)، پاریزین (Parisienne)، سجنو (Sejnovo)، هارتلی (Hartly)، پاین (Payne) ، اشلی (Ashley) ، سان لند (Sunland) ، چیکو (Chico) ، وینا (Vina) ، هاوارد (Howard) ، پدرو (Pedro) ، چاندلر (Chandler)، ته هاما (Tehama)
مهمترین انواع گردو که در ایران کاشته می شوند عبارتند از :
گردوی کاغذی ، گردوی سنگی ، ماکویی ،گردوی سوزنی ،گردوی نوک کلاغی ،گردوی ضیا آبادی ، گردوی خوشه ای ، گردوی سبزوار ، گردوی آمیخته خراسان ، گردوی مازندران ، گردوی شهمیرزاد ، گردوی قزوین و طالقان ،گردوی آذربایجان ، گردوی همدان وتویسرکان ، سایر مناطق

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمت های علامت گذاری شده الزامی هستند . *

*